Moja

Filozofia

„Restauracja na Starych Policach” to kolejny etap rozwoju miejsca ukazującego kuchnie w nowym wymiarze. Połączenie kuchni włoskiej i polskiej musi się udać – twierdzi szef kuchni Krzysztof Rutkowski. Ta restauracja to symfonia różnych smaków i emocji. Stoły zastawione wyśmienitym jedzeniem i znakomitymi trunkami. Z pewnością bywalcy „Restauracji na Starych Policach„ zetkną się z tradycją włoskiego i polskiego smaku.

„Restauracja na Starych Policach” to coś więcej niż restauracja. To również zaproszenie na spotkanie ze sztuką i historią jakże ciekawych Polic. Restauracja mieści się w budynku przedwojennym. Zawsze w tym miejscu mieścił się lokal gastronomiczny. Wnętrze restauracji nawiązuje do historii Polic. Na zdjęciach są ukazujące ilustracje starych Polic i okolic. Prezentowane zdjęcia ukazują piękno dawnych Polic, secesję a nawet gotyk. Na wielu starych zdjęciach uwiecznione są budowle już nie istniejące np. Królewskie Seminarium Nauczycielskie, Ratusz z 1920r.

Moja

Misja

Przepisy kuchni włoskiej połączone z mniej lub bardziej tradycyjnymi potrawami kuchni polskiej ukazują nowy wizerunek naszej restauracji.
Włoskie przysmaki
to oczywiście pizze i makarony. Jeśli pizza to oczywiście państwa ulubiona Mafia która smakuje wciąż tak samo od 2008r. kiedy powstała pierwsza w Policach restauracja z pizzą gigant 50cm. Receptura na cisto do pizzy nie zmieniła się do dziś. Ciasto wyrabiamy wyłącznie z naturalnych składników. Również nasz słynny sos czosnkowy jest robiony na bazie świeżego czosnku, jogurtu, majonezu, oraz ziół. Najlepszy Makaron? Penne Funghi to makaron z kurczakiem i warzywami podawany z sosem grzybowym z borowików oraz pieczarek.
Polskie specjały
Golonka! Jeśli golonka to ta przez nas marynowana dwa dni a później pieczona. Podana z kapustą zasmażaną chrzanem i musztardą tak jak u mamy. Pierogi ruskie lub z mięsem robione ręcznie, podane z okrasą. No i nasz słynny największy schabowy w Policach zawsze świeżo pieczony tylko na smalcu.

Historia

Restauracji

Początki i osiągnięcia
Rok 2006 powstaje pierwsza pizzeria PALERMO w Szczecinie przy ulicy Ostrobramskiej. Wprowadzamy na rynek Szczeciński pizzę GIGANT o średnicy 50cm.
W 2007 otwieramy drugą pizzerię w Szczecinie i jesteśmy w pierwszej trójce najlepszych pizzerii w Szczecinie. W roku 2008 otwieramy Restauracje Pizzerie PALERMO w Policach która oferuje największą pizzę w Policach oraz dowóz pizzy aż do Trzebieży. Obecnie najstarsza restauracja w Policach.

Zmiany
W 2012 roku Pizzeria Restauracja PALERMO zmienia nazwę i wystrój na RESTAURACJA NA STARYCH POLICACH. Po 10 latach odnowiliśmy restauracje aby jeszcze bardziej podobał się naszym klientom. W 2020r. zmieniliśmy nasz stary wysłużony piec do pizzy na piec firmy Moretti Forni który, jest jednym z najlepszych piecy na świecie. Pizza pieczona w takim piecu jest jeszcze bardziej chrupiąca oraz zawsze równomiernie wypieczona. Również w tym czasie unowocześniliśmy kuchnię o nowoczesne, profesjonalne sprzęty gastronomiczne aby jeszcze szybciej móc przygotować dla Państwa dania.

Wciąż pracujemy i rozwijamy Restaurację Na Starych Policach i już w krótce będziemy mogli pochwalić się nowymi zmianami w obsłudze klienta oraz jeszcze wyższą jakością naszych usług.

Kunszt
Dania oraz pizza, która jest w naszej karcie od samego początku po dziś dzień smakuje tak samo. Ponadto od 2006 roku wciąż pracujemy nad udoskonalaniem naszego menu. Do naszych potraw zawsze szukamy i dobieramy składników najlepszej jakości. Do pizzy używamy najlepszego na rynku sosu do pizzy oraz prawdziwej mozzarelli i sera żółtego.

Nasz

ZESPÓŁ

To my

PRACUJEMY NA SUKCES RESTAURACJI

Na sukces restauracji pracuje grupa zaangażowanych osób, dzięki którym każdy klient może liczyć na miłą i fachową obsługę. Pragniemy być z Państwem zarówno na co dzień, od święta, podczas pracy, jak i wypoczynku.

Zespół

Restauracji Na Starych Policach

.

KRKR

Krzysztof Rutkowski

WŁAŚCICIEL I SZEF KUCHNI

PASJA:
Moją pasją jest PIZZA. Nie wiem czy bardziej lubię ją robić czy jeść. Zawsze szukałem idealnego smaku pizzy. Ale już wiem na pewno, że idealny smak pizzy to kwestia gustu.

MARZENIE:
Restauracja w której codziennie jest gwar, muzyka na żywo oraz pełno uśmiechniętych gości.

DOŚWIADCZENIE:
Gastronomią zajmuję się od 2003 roku a pierwszą restauracje otworzyłem w 2006 roku czyli jak kończyłem studia. Prawdę mówiąc przez pierwszą restaurację prawie ich nie skończyłem, ponieważ spędzałem w niej bardzo dużo czasu. Lecz teraz mogę śmiało powiedzieć, że było WARTO.

AnnaZ

Anna Zasada

MENADŻER RESTAURACJI

Przygodę z gastronomią zaczęłam na pierwszym roku studiów „na chwilę”. Aktualnie ta chwila trwa już 13lat 🙂

Przez ten czas odkryłam, że gastronomia jest moją nie tylko pracą ale i pasją. Uwielbiam realizować nowe pomysły oraz wyszukiwać nowych smaków oraz potraw.

Bardzo sobie cenię pracę z ludźmi, bo to oni uczą mnie nowych doświadczeń, stawiają nowe wyzwania oraz sprawiają że każdy dzień jest inny.
Czasami zastanawiam się, żeby zacząć pisać książkę o swoich przygodach, które spotykają mnie i zaskakują.
A Co najczęściej słyszę od współpracowników? TO NIE JA 😀

Patrycja S1

Patrycja Skłodowska

MENADŻER RESTAURACJI

Pracę w gastronomii zaczęłam kilaka lat temu jako kelnerka już wtedy poczułam, że to jest coś dla mnie. Praca w restauracji to codziennie nowe wyzwania i doświadczenia, dzięki którym cały czas mogę się rozwijać również w innych dziedzinach życia i za to ją cenię. Zawsze pracuję z całego serca jak coś robię to na 200% elegancja i perfekcjonizm we wszystkim co robię to dla mnie priorytet. Dlatego tak ważne dla mnie jest zadowolenie gości bo to oni są najważniejsi, gdy widzę uśmiechniętych ludzi wtedy czuję się naprawdę szczęśliwa! Gastronomia to dla mnie cenna lekcja życia, którą zapamiętam na całe życie i za to jestem wdzięczna, za ten cenny czas!

Zobacz

CO O NAS MÓWIĄ
RNSP2019 białe bez tła

Adres Restauracji:

ul. Grunwaldzka 15, 72-010 Police

Pon-Pt: 11:00 – 23:00

Sob-Nd: 11:00 – 23:00

Zamówienia oraz rezerwacje:

+48 533 355 567   /   91 312 01 01

Restauracja Na Starych Policach 2019. Wszelkie prawa zastrzeżone.